"Het gaf me rust en ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf."

"Ik ben erg gelukkig met het feit dat ik Angelique heb mogen ontmoeten. Zij heeft me steun, begrip en rust gegeven na de heftige periode Tijdens EN na mijn 1e bevalling. Door haar voelde ik me voor het eerst begrepen door middel van coaching en begeleiding na zwangerschap en de zogezegde geen roze wolk ervaring. Een luisterend oor, begeleiding door middel van tips en door het gevoel bespreekbaar te maken, daar bedank ik haar eeuwig voor. Het gaf me rust en ruimte in mijn hoofd en in mijn lijf. Jammer dat wij als nieuwe jonge moeders, zelf naar hulp opzoek moeten gaan als het even geen zorgeloze tijd/roze wolk is. Coaching tijdens en na zwangerschap wat Angelique mogelijk maakt MOET meer aan het daglicht komen bij verloskundige praktijken. Dat zou een hoop extra stress voorkomen bij nieuwe jonge moeders” 

Lieve Angelique, Super bedankt voor je steun & begeleiding.

- Doret

"Met behulp van oefeningen en vragen wist Angelique de juiste snaar te raken"

"Tegen het einde van mijn ongeplande zwangerschap voelde ik me alleen en onbegrepen door mijn echtgenoot en omgeving. Ik heb een tijd geprobeerd om mijn zwangerschap te accepteren maar dit lukte niet en ermee omgaan werd steeds moeilijker. Ik was met name bang voor hoe mijn reactie op het kindje zou zijn als ze er eenmaal was. Mijn verloskundige heeft gezorgd dat ik in contact met Angelique kwam. Binnen een paar dagen na de geboorte van onze dochter is Angelique bij mij thuis langs geweest. Dat onze afspraak bij mij thuis plaats kon vinden was ontzettend fijn. Angelique stelde me op mijn gemak en gaf me het gevoel dat mijn gevoelens er mochten zijn. In onze vervolgafspraak zijn we gaan kijken waar de gevoelens vandaan kwamen en hoe ik daarmee het beste kan handelen. Met behulp van oefeningen en vragen wist Angelique de juiste snaar te raken en daarmee gaf ze mij overwegingen om anders over de situatie na te denken en mijn nieuwe gezin helemaal te accepteren"

Angelique neemt alle tijd voor je, luistert heel goed zonder je daarna naar de mond te praten. Ik kan gesprekken met haar iedereen aanraden! 

- Renata

"Angelique helpt je weer in het zadel"

“Graag wil ik je nogmaals bedanken voor je bijzondere steun tijdens mijn zwangerschap!
Zoals je weet was het eerste en derde trimester erg pittig voor mij. Allereerst door het verdriet van het overlijden van mijn broer, maar daarnaast ook door de stress van het werk gecombineerd met de heftige bijwerkingen van de Thyrax. Zoals wel meer zorgverleners, vond ook ik het erg lastig een 'pas op de plaats' te maken. Jij hebt mij erg goed kunnen laten inzien wat mij op dat moment kon helpen. Doordat ik toen de onrust en stress kon aanpakken, heb ik daarna een redelijk ongestoorde start gehad met ons tweede kindje, onze Lotte. Nu, na 7 weken, zie ik wat een winst dit is!
Als praktiserend huisarts, en nu dus ook als moeder, heb ik ervaren dat vrouwen juist tijdens de zwangerschap extra kwetsbaar zijn. Jouw extra aandacht voor zorgen tijdens de zwangerschap kan ontzettend veel uitmaken op het moment zelf, maar ook de periode na de bevalling. Ik hoop van harte dat je nog veel zwangeren die het op psychosociaal vlak zwaar hebben, kan ondersteunen en weer in het zadel helpt”

- Simone, Huisarts

"Van vrees naar vertrouwen naar verrijking"

"Door het verlies van ons zoontje was ik het vertrouwen in het leven behoorlijk kwijt en kreeg ik te kampen met veel angsten. Toen ik 5 maanden later weer zwanger was richtte mijn angst zich met name op deze toekomstige baby. En tegen het einde met name op de bevalling. Hierdoor kon ik nauwelijks genieten van mijn zwangerschap. Toen ik bij mijn verloskundige in huilen uit brak raadde zij mij Angelique aan. Wat ben ik blij dat ze dat gedaan heeft! Bij aankomst in Acquoy zag ik een prachtig idyllisch boerderijtje op de dijk liggen. Wat een rust straalde alleen de omgeving al uit. Tijdens het eerste gesprek met Angelique voelde ik me meteen op mijn gemak. Bij haar hoefde ik me niet groot te houden. Vele tranen vloeiden, elke keer reed ik kilo's lichter terug naar huis. Door haar verloskundige kennis wist ze veel ongegronde angsten bij me weg te nemen. Verder waren de oefeningen voor tijdens de bevalling onmisbaar. We hebben zelfs weeën geoefend samen! Hierdoor maakte mijn angst en verdriet steeds meer ruimte voor vertrouwen en een warm welkom voor ons nieuwe kindje. Ondanks blijvende korte vlagen van angst en onzekerheid heb ik het laatste deel van mijn zwangerschap zowaar nog kunnen genieten en kon ik soms zelfs zin in mijn bevalling hebben! Dankzij Angelique kan ik terug kijken op een vlotte en prettige bevalling. En zit ik nu met een heel bijzonder meisje op schoot"

 - Heleen

"Angelique is duidelijk een ervaren verloskundige met een talent voor coaching"

"Ze heeft oprechte aandacht voor jou als cliënt waarbij je gelijk begrepen voelt. Ze voelt haarscherp waar de pijnpunten liggen en maakt deze inzichtelijk. Een gesprek alleen al lucht op en laat je op een andere manier ervaren. Verder heeft zij verrassend behulpzame tips en oefeningen waardoor je je snel geholpen voelt. Een aanrader, vooral ook voor mensen zoals ik die van een praktische aanpak houden en vooral niet te ‘zweverig’ "

- Ilse

"Angelique wist al tijdens de intake de vinger op de zere plek te leggen"

"Mijn verloskundige heeft me doorverwezen naar Angelique toen ik ongepland zwanger was van mijn tweede kind. Mijn ervaring met zwanger worden, zwanger zijn en bevallen was traumatisch geweest en ik zag niet hoe ik nog een zwangerschap en bevalling door moest komen. Gelukkig was daar Angelique! Ze wist al tijdens de intake de vinger op de zere plek te leggen. Ze is nuchter, warm, ze weet waar ze het over heeft en ze heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en veel meer vertrouwen. Hierdoor kon ik deze zwangerschap toch nog vrij snel accepteren.Ze is een enorm goede coach en ik heb het ook als een groot voordeel ervaren dat ze veel kennis heeft van de medische zaken rondom een zwangerschap. Hierdoor hoefde ik weinig uit te leggen"
Kortom, ik zou deze betrokken, deskundige en doortastende coach aan iedereen aanbevelen.

- Jet.

"Angelique luistert en legt haar vinger op de zere plek"

“Angelique gaf me heel veel ruimte. Ze vult niets in en stelt veel open vragen. Dit zijn vragen die ik mezelf nog niet gesteld had en die daardoor deuren openden. Ze zorgt voor een vertrouwde sfeer waarin ik kon zijn wie ik ben. Tijdens het gesprek heb ik geen schaamte gehad bij de gevoelens die ik had. Dat was een erg prettige ervaring. Het gesprek was zeer waardevol. Het feit dat ze aangaf dat ze steeds ‘angst’ hoorde terugkomen en daar verder mee wilde gaan vond ik sterk. Want dit was net de zere plek. Ondanks die gerichtheid voelde ik nog altijd heel veel ruimte. Dat is echt een sterke kant van Angelique. Ze luistert heel goed en hoort ook wat er tussen de regels door gezegd wordt"

- Alice

“Wat een wereld van verschil, een groot cadeau om het ook zo te mogen ervaren”

Tijdens het derde trimester van mijn derde zwangerschap heb ik op aanraden van een gynaecoloog contact gezocht met Angelique. Mijn eerste zwangerschap eindigde door een vroeggeboorte en het verlies van ons kindje. Mijn tweede zwangerschap was spannend door de eerdere vroeggeboorte, verliep gecompliceerd en de bevalling heb ik als traumatisch ervaren. Hier heb ik toen niet bij stil gestaan, we waren immers trotse ouders geworden van een zoon! Ruim twee jaar later, tegen het einde van mijn derde zwangerschap, was ik behoorlijk vast gelopen. Deze zwangerschap verliep wel goed, maar was opnieuw erg spannend en ik zag enorm tegen de bevalling op. Ik kon toen op hele korte termijn bij Angelique terecht. Ik vond het heel prettig om me gehoord en begrepen te voelen. Angelique had veel aandacht voor mij als persoon en voor mijn emoties. Ze heeft ook goed ingeschat wat ik nodig had om mijn verdere zwangerschap zo ontspannen mogelijk te laten verlopen en om de bevalling met vertrouwen tegemoet te zien. Een van de dingen die ze voorstelde was om EMDR te doen, vanwege de traumatische ervaringen rondom de bevalling die ik had gehad. Ik was hier wat sceptisch over, maar het heeft goed geholpen. De scherpe randjes van mijn nare ervaringen verdwenen daardoor. Uiteindelijk heb ik een goede zwangerschap gehad en een voorspoedige bevalling, waarbij ik zelf in controle was. Wat een wereld van verschil, een groot cadeau om het ook zo te mogen ervaren. Dank voor je hulp op de weg daarnaar toe Angelique!   

- Eva , internist

"Achteraf kan ik zeggen dat ik zo blij ben dat ik hulp heb gezocht."

“Na mijn bevalling werd er in het ziekenhuis geadviseerd met iemand te gaan praten over de bevalling, omdat ik de bevalling niet als prettig had ervaren. Ik heb daar een tijd over getwijfeld, want zoveel vrouwen vinden de bevalling geen pretje en is het dan nodig om daar hulp voor te zoeken? Toch merkte ik dat de bevalling niet lekker zat en het mij belemmerde. Helemaal met oog op een nieuwe zwangerschap in de toekomst, leek het mij toch goed eens te gaan praten. De gynaecoloog in het ziekenhuis had mij Angelique van Nova Vita geadviseerd, dus daar ging ik heen.

Het begon met het opschrijven van het bevallingsverhaal en het intakegesprek. Tot die tijd had ik de herinnering aan de bevalling zo veel mogelijk weggestopt, maar dat kon nu niet meer. Al merkte ik voor de gesprekken ook dat verhalen over zwangerschap en bevalling, een geboorteaankondiging of iets anders baby-gerelateerd mij al een naar gevoel kon geven. Ik was een beetje jaloers op anderen die wel een fijne bevalling hadden gehad of het wel hadden ‘gekund’ (zo voelde dat toen, dat ik het niet goed had aangekund, dat ik had gefaald) en dat zat me in de weg.

Voorafgaand aan de gesprekken overheerste bij mij het gevoel van falen: ik had het niet goed gedaan, ik had het niet gekund, ik was zwak geweest, door mijn toedoen had mijn kindje een vervelende komst op de wereld moeten meemaken. Angelique legde mij in de gesprekken meer uit over bevallingen op zichzelf, hoe je lichaam dan werkt, hoe een inleiding voor je lichaam is en welke dingen ervoor kunnen zorgen dat een bevalling wel of niet als prettig wordt ervaren. Gaandeweg ging ik steeds meer zien dat de omstandigheden waarin ik moest bevallen, het gegeven dat ik mij niet gehoord voelde, dat de stappen erg snel gingen, dat er een protocol gevolgd werd waarvan niet afgeweken leek te kunnen worden, er allemaal bij elkaar voor hadden gezorgd dat mijn bevalling niet prettig voelde. En dat dit heel jammer en verdrietig is, maar niet iets wat ik mijzelf moet verwijten.

Gaandeweg de gesprekken en door de oefeningen heen heb ik de bevalling steeds meer een plekje kunnen geven: het was niet fijn geweest en dat vind ik verdrietig. Maar het is nu eenmaal zo gelopen en ik hoef mijzelf dat niet meer te verwijten. Door deze ervaring heb ik geleerd wat ik wel en niet wil en dat ik op mijn eigen intuïtie mag vertrouwen, mocht ik nog een keer gaan bevallen.

Achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik hulp gezocht heb hierbij. Met een aantal gesprekken voelde ik mij al zoveel beter en heb ik de bevalling steeds meer een plek kunnen geven. Ik voel mij niet meer schuldig, naar mijzelf niet en naar mijn zoontje niet en kan weer met plezier en medeleven naar ander geboortenieuws luisteren!” 

- Marielle

"Angelique heeft me geholpen om mijn gevoelens en emoties van mijn bevalling te verwoorden"

"Na mijn heftige bevalling en een moeilijke start, was mijn kraamweek verre weg van een roze wolk. Ik vond dit maar moeilijk om te accepteren. De zogenoemde 'kraamtranen' kwamen bij mij niet pas bij dag 3, maar waren bijna continu aanwezig. Ik zat in één grote emotionele rollercoaster. Gedeeltes van mijn bevalling kwamen als paniekaanvallen naar boven. Wanneer het woord bevalling ter sprake kwam, schoot ik vol. Ik werd door mijn verloskundige en huisarts doorverwezen naar Angelique. Angelique kon een paar dagen later al bij me thuis langskomen, hartstikke fijn! De opdracht die ik vooraf kreeg en het gesprek hebben mij enorm geholpen. Door Angelique ging ik erkennen dat ik een traumatische bevalling heb gehad. En dat ik daar verdriet/emoties om mocht hebben. Het 'mezelf beter voordoen' kostte me juist nog meer energie. Ook hielp zij mij de gevoelens en emoties van mijn bevalling te verwoorden. Daarnaast liet ze me inzien wat ik nodig had om rust te krijgen. Ik ben blij dat ik na mijn bevalling direct deze hulp van Angelique gekregen heb. Het heeft mij geholpen om mijn bevalling steeds meer een plekje te kunnen geven"

- Cathelijne

EMDR - "ik was verbaasd dat zoiets ingrijpends kan worden behandeld met zo'n niet ingrijpende behandeling"

"Mijn ervaring met een EMDR-behandeling door Angelique is erg positief. Angelique bereidde me goed voor en was ook, als dat nodig was geweest, altijd bereikbaar na de behandeling. EMDR was voor mij de oplossing van een traumatische bevalling zonder dat het herinneringen veranderde of vervaagde. Door de behandeling kan ik weer verder met mijn leven zonder blokkades. Ik was verbaasd dat zoiets ingrijpends  kan worden behandeld met zo'n niet ingrijpende behandeling"

Veel dank Angelique!

 - Renske

"Angelique houd je een spiegel voor zonder veroordelend te zijn"

"Mijn eerste bevalling had ik als erg heftig ervaren. Met name de pijn die ik had gehad was me heel erg tegengevallen. Zodra ik weer zwanger werd was de bevalling weer een 'dingetje' en in mijn 3e trimester een huize hoge drempel. Angelique heeft me geleerd dat zelfs de grootste stresskip kan leren ontspannen. Daarnaast heb ik dankzij de oefeningen en de gesprekken meer vertrouwen in de bevalling gekregen. Bovendien werd ik me ervan bewust dat een bevalling niet enkel een lijdensweg hoeft te zijn maar de dag dat je lieve kindje wordt geboren. Angelique is fijn om mee te werken, houd je een spiegel voor zonder veroordelend te zijn en is niet zweverig.  De bevalling was zo anders dan de eerste keer, ik was me veel meer bewust van dat er die dag een nieuw lid van ons gezinnetje erbij zou komen. En was niet bezig met me ellendig te voelen. Hierdoor verliep de ontsluiting vlot en kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling"

Lieve Angelique, heel erg bedankt voor je hulp en je betrokkenheid. Deze goede ervaring nemen ze niet meer van me af.

- Maaike.

"Ik voelde een last van mijn schouders vallen na onze eerste gesprekken"

“Via mijn verloskundige werd mij Angelique als coach aanbevolen. Een groot pluspunt is dat Angelique als verloskundige heeft gewerkt en dus veel verstand van zaken heeft en je niets hoeft uit te leggen over je bevalling of periode erna. Angelique als persoon en het aspect van een coach ten opzichte van bijvoorbeeld een psycholoog maakte het voor mij laagdrempelig om te gaan kijken of het wat voor mij was. Ik vond de gesprekken met Angelique erg prettig en ze zette mij goed aan het denken. Ik voelde dat er een last van mijn schouders was direct na onze gesprekken. Angelique is zeker ervaren in de materie en kan daarom op een slimme manier en op verschillende wijzen de problemen aanpakken. Ik heb zeer veel waardering voor het feit dat Angelique mij geholpen heeft met de voor mij te heftige bevalling en zware tijd erna en ook voor de wijze waarop ze dit heeft gedaan. Angelique is een warm, eerlijk en betrokken persoon en ik zou haar als coach aanbevelen.” 

- Rieneke.

"Ik had niet verwacht dat ik me na een paar sessies zoveel fijner zou voelen"

Ik heb gekozen voor Lifecoaching als aanvulling op de Mindfulness training die ik bij Angelique heb gevolgd zodat we bij de coaching sessies dieper op bepaalde dingen in konden gaan. Ik had niet eerder zoiets gedaan en wist ook niet goed wat ik moest verwachten en heb me zoveel mogelijk open gesteld voor alle ervaringen. Dit was eigenlijk helemaal niet moeilijk omdat Angelique ervoor zorgt dat je je veilig voelt waardoor je je gemakkelijk open stelt en overgeeft aan de oefeningen. Wat ik enorm aan Angelique waardeer, is dat ze met hele gerichte vragen en oefeningen snel tot de kern komt en met net zulke gerichte vragen en oefeningen een uitgang biedt om je vaste patroon te doorbreken. Nu herken ik de signalen in mijn lichaam wanneer ik mijn grenzen bereik. Ik heb geleerd dat ik het waard ben om te zijn wie ik ben en dat er rekening met mij gehouden moet worden, door mezelf en door anderen. Ik denk minder na over wat anderen van mij vinden, of ze me aardig of leuk vinden. Ik heb ook geleerd dat ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk ben.

Ik had niet verwacht dat ik me na maar een paar sessies zoveel fijner zou voelen. Het is veel opgeruimder in mijn hoofd en ik maak me veel minder druk om dingen die zouden kunnen gebeuren.

- Any -

"Door de vragen die Angelique stelde heb ik laagje voor laagje mezelf leren kennen"

Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij Angelique. Doordat Angelique zelf ook een verloskundige achtergrond heeft begrijpt ze wat het vak inhoudt en hoe lastig het soms is, als er voor mijn gevoel, aan alle kanten aan mij getrokken wordt. Er is een hele ontspannen, niet-veroordelende sfeer en een oprecht luisterend oor. Dit maakt dat het gesprek vanaf het eerste moment heel prettig verloopt en ik echt mezelf kon en mocht zijn. Door de vragen die Angelique mij stelde, heb ik laagje voor laagje mezelf leren kennen, wat mij heel veel duidelijkheid heeft opgeleverd. Het belangrijkste is dat Angelique mij het belang van het naar mijn gevoel luisteren heeft geleerd en hier vooral niet aan voorbij te gaan. Mijn gevoel mag er zijn. Ik heb rust gevonden, mezelf beter leren kennen, weet wat mijn grenzen zijn en ik weet waar ik voor sta. Dit alles geeft mij (zelf)vertrouwen en meer werkplezier. 

-Irene, verloskundige

 "Ik kan de gebeurtienissen en de mensen om me heen veel meer accepteren zoals ze zijn"

Een collega vroeg me of een Mindfulness training misschien iets voor mij zou zijn omdat ik steeds maar weer vast liep op allerlei gebieden. Ik had te weinig rust in mijn hoofd en mijn lijf en dat wilde ik veranderen zodat ik gebeurtenissen en mensen beter zou accepteren zoals ze zijn. De training is een interessante combinatie van theorie en praktijk. Ik heb veel geleerd in deze 8 weken. Het verbaasde me hoe weinig ik kon voelen in mijn lichaam maar ook hoe snel dat veranderde. Zowel Angelique als de groep gaf me een veilig gevoel waardoor ik geleerd heb om de dingen te benoemen zoals ik ze voel of niet voel. Tijdens de oefeningen met aandacht voor je ademhaling heb ik geleerd hoe en waar ik dingen voel in mijn lichaam en dat wat ik voel oké is. Ik hoef het niet weg te stoppen of te negeren, het is er gewoon. Het is vreemd (en heel fijn!) om dan te merken dat gevoelens daardoor niet meer overheersend zijn waardoor je bewust kunt besluiten anders op situaties te reageren. De training heeft me geholpen om meer zelf te leven in plaats van me druk maken over wat anderen van mij vinden.

- Any -

"De inzichten hebben mij geholpen om de stilte te vinden in mijn gedachten stroom. Zo fijn!"

“De Mindfulness-training bij Angelique heeft mij veel geleerd over mezelf. Leven in het moment en niet altijd met bezig zijn met wat we nog 'moeten' doen of wat we hadden 'moeten' doen. Na deze training met de juiste professionele benadering van Angelique kan ik dagelijks op de oefeningen terugvallen. Ook hebben de inzichten mij geholpen om de stilte te vinden in mijn gedachtestroom. Steeds meer blijven in het moment en dus gewoon er Zijn. Zo fijn! 

Nogmaals ontzettend bedankt hiervoor Angelique."

- Arlette

"Mindfulness heeft mij geholpen om minder te piekeren"

Tijdens het herstellen van een burn-out werd mij geadviseerd een mindfulness training te gaan volgen. Dit heb ik (gelukkig) gedaan.

Het heeft mij geholpen om te accepteren dat niet alles leuk, aardig, prettig en gezellig hoeft te zijn. Dit is mij al wel 100x eerder verteld maar je kunt dat wel inzien en begrijpen, maar echt voelen is een ander verhaal. Op de mindfulness heb ik geleerd om vervelende gevoelens te accepteren door in mijn lichaam te voelen waar en hoe het voelt. En dit dan zonder oordeel te bekijken. Dit zorgt ervoor dat het minder zwaar weegt en ik niet alle negatieve dingen wegstop. Ook zorgt het ervoor dat je in vervelende situaties niet vanuit emotie handelt, maar meer bewuster (en dus vaak beter). Verder heb ik geleerd om minder te vechten tegen mijn burn-out en bijbehorende huilbuien te laten komen omdat dat energie is, die er toch uit moet. Door je aandacht te focussen op je ademhaling of lichaam, kom je dichter bij jezelf en kun je niet tegelijkertijd piekeren.

Angelique heeft tijdens de cursus aandacht voor iedereen en luistert goed, ze denkt goed na over wat je zegt. Ook houdt ze rekening met de verschillende behoeftes van iedereen. Ze heeft een warme persoonlijkheid, waardoor het heel veilig en prettig voelt

- Anita


"in een paar sessies leerde ik mezelf weer terugvinden"

'Tijdens mijn herstelperiode van een burn-out heb ik eerst de mindfulnesstraining bij Angelique gevolgd. Ik ging toen meteen anders tegen de burn-out aankijken, positiever. De lichamelijke klachten die ik had, waren een duidelijk signaal voor mij dat ik te ver was gegaan in mijn streven naar waardering van anderen en van mezelf. En nu was het moment om daar van te leren. Mindfulness heeft mij geleerd om minder aandacht te geven aan gedachten, maar meer te luisteren naar mijn gevoel. Dat gevoel had ik lange tijd te ver weggestopt.
Toen ik tijdens een cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog merkte dat ik nog teveel nadacht en piekerde, wist ik meteen dat ik naar Angelique wilde. En dat is de beste stap geweest die ik had kunnen zetten. In een paar sessies leerde ik mezelf weer terugvinden! Ik ken mezelf nu beter dan ooit en ben blij met wie ik ben. Nu ik weer voel en weet wat ik wil in het leven, durf ik ook dingen te veranderen. Angelique heeft mij het vertrouwen in mezelf teruggegeven. Ik voelde me bij haar ontzettend op mijn gemak en durfde me daardoor open te stellen. Ze weet precies op de juiste momenten gerichte vragen te stellen of juist stil te luisteren. Ik heb bij haar kunnen huilen, maar ook zeker kunnen lachen. Uit een nare periode heb ik alleen maar positieve energie teruggekregen, dankzij Angelique en mezelf.'

- Dina

beeldmerk grijs

 

Contact

Praktijk NovaVita

 Lingedijk 54
4151 EG  Acquoy 
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch)

T 06 – 49 76 20 42
info@praktijknovavita.nl 

Copyright © 2019

Volg mij op: