Training voor doula's

“Vrouwen met een nare/traumatische bevallingservaring begeleiden”

Er is steeds meer kennis over de oorzaken, symptomen en de behandeling van een traumatische bevallingservaring. Sinds 2012 begeleid ik als verloskundige, life-coach en bevallingsverwerkingsspecialist vrouwen met een traumatische bevallingservaring. De kennis die ik hiermee heb opgedaan wil ik nu graag met jullie delen.

Ik ben zelf o.a. opgeleid door Diana Koster en heb mee mogen werken aan haar boek “Perfecte bevallingen bestaan niet”.

Je leert in deze training hoe je vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring kunt begeleiden. Hoe je om kunt gaan met de emoties die er zijn na een bevalling die als naar/ traumatisch is ervaren. Daarnaast leer je hoe je hen in een nieuwe zwangerschap kunt begeleiden om met meer rust en vertrouwen naar de bevalling toe te leven.

Accreditatie door de NBvD met 4 punten.

Inhoud van de training:

 • Wat is een traumatische bevallingservaring.
 • Wat zijn PTSS klachten, en hoe je ze kunt herkennen.
 • Wat de gevolgen zijn van een traumatisch bevallingservaring voor de moeder, haar partner en de baby.
 • Hoe kun je het gesprek aangaan over een traumatische baring. Wat zijn helpende vragen.
 • Een checklist en gesprekstechnieken die je in kunt zetten in je begeleiding, waardoor je de vrouw helpt in het verwerken van haar traumatische ervaring.
 • Je krijgt tools aangereikt waarmee je de vrouw en haar partner kunt begeleiden om met meer rust en vertrouwen naar een nieuwe bevalling toe te leven.
 • De verwijsmogelijkheden zijn als er sprake is van PTSS klachten bij je cliënte.

Wat bied ik je aan:

 • De training is gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring in het werken met vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring en vrouwen met angst voor de bevall
 • Voorafgaand aan de training vul je een intakeformulier in. Zo kan ik de training afstemmen op de vragen die je hebt over dit onderwerp.
 • Je volgt de training in een kleine groep doula’s, maximaal 10 deelnemers. Het delen van ervaringen met traumatische bevallingservaringen wordt als heel verrijkend ervaren.
 • De trainingsdag wordt gehouden in mijn sfeervolle praktijk in een prachtige omgeving. Een uitgebreide lunch is inbegrepen. Een deelneemsters beschreef de locatie en lunch als “een cadeautje”.

Doel van deze training:

 • Je kunt een nare/ traumatische bevallingservaring herkennen en erkennen.
 • Je (h)erkent de impact van een traumatische bevalling op het leven van de cliënte en haar gezin.
 • Je kunt werken met de aangeboden checklist en gesprekstechnieken. Waardoor je vrouwen op een helpende wijze kan begeleiden na een nare/ traumatische bevallingservaring.
 • Je kunt symptomen van PTSS herkennen en weet wanneer je je cliënte moet verwijzen en wat de verwijsmogelijkheden zijn.
 • Je hebt kennis van de mogelijkheden van behandeling van PTSS klachten.
 • Je kunt werken met tools om de vrouw en haar partner met meer rust en ontspanning naar een nieuwe bevalling te laten uitkijken.

     

Reacties van deelnemers;

"Ik wil je bedanken voor je gastvrijheid en warmte deze dag. Jouw kennis als verloskundige, trainer en coach en de liefde die je hebt voor de zwangere vrouw / moeder heb ik als meerwaarde van de training ervaren. Daar ontstond voor mij saamhorigheid, waardoor ik mij gezien en begrepen voelde. De theorie, voorbeelden en praktische oefeningen zorgde voor een concreet beeld, waardoor oefeningen ook goed toepasbaar zijn voor mij. Daarnaast voelde het goed dat je echt wilde delen in de kennis en de ervaring die je hebt opgedaan. Ik ben blij dat ik contact met je heb opgenomen, zodat ik met collega doula’s welkom was bij jou". Loes

 "Wat een kennis! Angelique weet waar ze het over heeft en kan dit vertalen naar een praktisch toepasbaar verhaal, waar je mee vooruit kan".

"Wat een fijne training om echt de verdieping mee op te zoeken mbt dit onderwerp. Het smaakt naar meer. Het is fijn dat de training specifiek voor doula's is."

"Super leerzame training, met oog voor jouw vragen en verwachtingen. Echt een plus dat Angelique ook als verloskundige heeft gewerkt."

"Angelique is een prettig persoon die op praktische wijze moeilijke zaken bespreekbaar maakt! Invoelend en rustig."

"Wat een zinvolle dag was dit. Heel veel tools in handen gekregen om vrouwen nog beter te begeleiden."

Praktische informatie: 

Er is geen nieuwe datum gepland. Laat het me weten wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van een nieuwe datum.

Tijd: van 09.30u tot 16.30u.

Locatie: Praktijk NovaVita, Lingedijk 54 4151 EG Acquoy.
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch).

Accreditatie door de NBvD met 4 punten.

Investering: 225 euro
Incl. uitgebreide lunch, koffie/ thee en lekkers.

Deze nascholing kan ik ook op locatie geven.
Ik maak dan graag een offerte op maat voor jullie.

Aanmelden training

 

houd me op de hoogte van nieuwe data

beeldmerk grijs

 

Contact

Praktijk NovaVita

 Lingedijk 54
4151 EG  Acquoy 
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch)

T 06 – 49 76 20 42
info@praktijknovavita.nl 

Copyright © 2019

Volg mij op: