Alle trainingsdagen voor dit jaar zijn volgeboekt.
Indien je interesse hebt in deze training stuur
dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan laat ik het je weten als er nieuwe data gepland zijn.

Training voor Doula's

“Vrouwen met een nare/traumatische bevallingservaring begeleiden”

Er is steeds meer kennis over de oorzaken, symptomen en de behandeling van een traumatische bevallingservaring. Sinds 2012 begeleid ik als verloskundige, life-coach en bevallingsverwerkingsspecialist vrouwen met een traumatische bevallingservaring. De kennis die ik hiermee heb opgedaan wil ik nu graag met jullie delen.

Ik ben zelf o.a. opgeleid door Diana Koster en heb mee mogen werken aan haar boek “Perfecte bevallingen bestaan niet”.

Je leert in deze training hoe je vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring kunt begeleiden. Hoe je om kunt gaan met de emoties die er zijn na een bevalling die als naar/ traumatisch is ervaren. Daarnaast leer je hoe je hen in een nieuwe zwangerschap kunt begeleiden om met meer rust en vertrouwen naar de bevalling toe te leven.

Accreditatie door de NBvD met 4 punten.

Inhoud van de training:

 • Wat is een traumatische bevallingservaring.
 • Wat zijn PTSS klachten, en hoe je ze kunt herkennen.
 • Wat de gevolgen zijn van een traumatisch bevallingservaring voor de moeder, haar partner en de baby.
 • Hoe kun je het gesprek aangaan over een traumatische baring. Wat zijn helpende vragen.
 • Een checklist en gesprekstechnieken die je in kunt zetten in je begeleiding, waardoor je de vrouw helpt in het verwerken van haar traumatische ervaring.
 • Je krijgt tools aangereikt waarmee je de vrouw en haar partner kunt begeleiden om met meer rust en vertrouwen naar een nieuwe bevalling toe te leven.
 • De verwijsmogelijkheden zijn als er sprake is van PTSS klachten bij je cliënte.

Wat bied ik je aan:

 • De training is gebaseerd op een jarenlange praktijkervaring in het werken met vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring en vrouwen met angst voor de bevalling.
 • De training is een combinatie van een voorbereidingsopdracht en een trainingsdag.
 • Voorafgaand aan de training vul je een intakeformulier in. Zo kan ik de training afstemmen op de vragen die je hebt over dit onderwerp.
 • Je volgt de training in een kleine groep doula’s, maximaal 8 deelnemers. Het delen van ervaringen met traumatische bevallingservaringen wordt als heel verrijkend ervaren.
 • De trainingsdag wordt gehouden in mijn sfeervolle praktijk in een prachtige omgeving. Een uitgebreide lunch is inbegrepen. Een deelneemsters beschreef de locatie en lunch als “een cadeautje”
 • Accreditatie bij de NBvD wordt aangevraagd.

Doel van deze training:

 • Je kunt een nare/ traumatische bevallingservaring herkennen en erkennen.
 • Je (h)erkent de impact van een traumatische bevalling op het leven van de cliënte en haar gezin.
 • Je kunt werken met de aangeboden checklist en gesprekstechnieken. Waardoor je vrouwen op een helpende wijze kan begeleiden na een nare/ traumatische bevallingservaring.
 • Je kunt symptomen van PTSS herkennen en weet wanneer je je cliënte moet verwijzen en wat de verwijsmogelijkheden zijn.
 • Je hebt kennis van de mogelijkheden van behandeling van PTSS klachten.
 • Je kunt werken met tools om de vrouw en haar partner met meer rust en ontspanning naar een nieuwe bevalling te laten uitkijken.

     

Reacties van deelnemers van de vergelijkbare training voor verloskundigen:

De training werd met gemiddeld een 9 gewaardeerd.

“Heel waardevolle training! Zo veel geleerd over een negatieve bevallingservaring en op welke signalen ik post partum kan letten. Praktische tips gekregen die ik in het begeleiden van vrouwen ga gebruiken. Deze dag geeft Angelique je een kijkje in de keuken van haar praktijk en deelt ze hoe ze vrouwen helpt. Wat een vakvrouw!” Willemiek, verloskundige.

“Een leerzame dag die handvaten geeft om een cliënt met een nare/ traumatische bevallingservaring te begeleiden of door te sturen.” Karin, verloskundige.

“Afwisselende training met ruimte voor eigen inbreng, up-to-date theorie en ervaringsverhalen. Inspirerende, praktische en veilige cursus.” Esther, verloskundige

Angelique stemt de training continue af op de cursisten wat ik als erg prettig heb ervaren. Afwisseling theorie, pauze en oefeningen was super! En dit in een kleine groep, wat erg fijn is, er was direct een veilige sfeer.” Marije, verloskundige.

 Praktische informatie:

Vrijdag 18 oktober (vol)

Tijd: van 09.30u tot 16.30u.

Locatie: Praktijk NovaVita, Lingedijk 54 4151 EG Acquoy.
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch).

Accreditatie door de NBvD met 4 punten.

Investering: 199 euro.

Deze nascholing kan ik ook op locatie geven.
Ik maak dan graag een offerte op maat voor jullie.

Houd me op de hoogte van nieuwe data

beeldmerk grijs

 

Contact

Praktijk NovaVita

 Lingedijk 54
4151 EG  Acquoy 
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch)

T 06 – 49 76 20 42
info@praktijknovavita.nl 

Copyright © 2018

Volg mij op: