Skip to main content

Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een betrokken, persoonlijke en doelgerichte benadering.Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek waarin we jouw hulpvraag verder uitdiepen. Als jij er aan toe bent gaan we in het eerste gesprek direct met jouw vraag aan het werk. Bij ieder consult daarna stem ik me af wat op jij nodig hebt op dat moment. Gemiddeld zijn er 3 tot 7 afspraken nodig. Tijdens de gesprekken die we voeren, waarin ik je een luisterend oor bied en je gerichte vragen stel, werk ik met de volgende technieken en methoden.

Ontspannings- en ademhalingstechnieken.

Visualiseren.
Het scheppen van innerlijke beelden die je gebruikt om problemen op te lossen, doelen te stellen of beslissingen te nemen.

Innerlijk kind werk.
Je bewust worden van onverwerkte emoties die een rol spelen in je huidige leven en van waaruit je (ongewenst) reageert.

Mindfulness.
Bewuste aandacht voor dat wat zich voordoet, zonder oordelen. Aandachtsoefeningen die voor rust en ruimte zorgen. Ervaren dat je brein en lichaam reageren op gedachten, gebeurtenissen, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Wanneer je je bewust wordt dat je onbewust en automatisch reageert, dan ontstaan er keuzemomenten waarin je kunt besluiten hoe je wilt reageren.

Lichaamswerk.
Jouw lichaam kan jou veel vertellen. Samen staan we hierbij stil. Waar voel je spanning, emoties of een blokkade in je lichaam. Ik ondersteun je om deze gevoelens aandacht te geven waardoor jouw lijf zich kan ontladen. Wat inzichten geeft en gevoelens van opluchting.

Deelpersoonlijkheden/ Voice Dialoque.
Voice dialoog stelt dat er verschillende deelpersonen in ieder mens aanwezig zijn die soms tegenstrijdige dingen willen(aan de ene kant wil ik dit, aan de andere kant…).Een heel krachtige methode die vaak veel inzicht brengt en de aanzet tot de gewenste veranderingen in je leven.

Empowerment coaching.
Deze vorm van coaching geeft je inzicht in jouw kracht, jouw verlangens en de overtuigingen die je belemmeren. Met als doel om meer vanuit je eigen kracht te gaan leven.

TA.
Transactionele analyse is een heel verhelderend model dat de complexiteit en diepgang van jezelf en je relaties zichtbaar en hanteerbaar maakt.

Geweldloze communicatie.
Ook wel verbindende communicatie genoemd. Een situatie kunnen zien zonder oordelen en het verwoorden van wat jouw behoefte zijn belangrijke onderdelen in dit communicatiemodel.

NLP.
Neuro Linguïstisch Programmeren, korte en krachtige oefeningen.