Lifecoaching

Tijdens de Corona crisis ben ik begonnen met het begeleiden van clienten m.b.v. beeldbellen, ik ben ontzettend verrast door het grote effect wat we op deze manier kunnen bereiken.  Dit maakt dat ik enthousiast ben om je evnetueel op deze manier te begeleiden. Ik heb ervaren dat ik ook via beeldbellen me kan verbinden met mijn clienten en op een diepe gevoelslaag kan werken.

Lifecoaching richt zich op het ‘vormgeven’ van jouw leven.
Centraal staan dan ook jouw prioriteiten, de keuzes die je wilt maken en de belemmeringen die je hierbij ervaart.  

Lifecoaching richt zich op het dagelijks leven. Dit in tegenstelling tot veel andere vormen van coaching, waar het werk overwegend centraal staat. 

Lifecoaching is doelgericht werken. Voor elke hulpvraag geldt dat je zelf de wil en motivatie hebt om verandering in je leven aan te brengen. Het coachtraject richt zich op situaties waar jij tegenaan loopt. Gesprekken en oefeningen geven je inzicht en handvatten hoe ermee om te gaan.  
Van onmacht naar Kracht, van overleven naar Leven.

Lifecoaching onderzoekt de volgende vragen:

 Hoe is het nu - waar sta ik -
 Wat wil ik  - wat is de ideale situatie onder de gegeven omstandigheden
 Wat kan ik  - wat zijn mijn mogelijkheden -
 Wat kies ik  - hoe ga ik mijn doel bereiken -

Met deze vragen ga je aan de slag op een manier die je helpt om ‘anders’ naar je ervaringen en gedachten te kijken.  Zo'n verandering van perspectief levert antwoorden op die al dicht bij je zijn, maar die je nog niet hebt leren zien of nog niet bewust hebt toegelaten.

beeldmerk grijs

 

Ervaringen lifecoaching

"Door de vragen die Angelique stelde heb ik laagje voor laagje mezelf leren kennen"

Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak bij Angelique. Doordat Angelique zelf ook een verloskundige achtergrond heeft begrijpt ze wat het vak inhoudt en hoe lastig het soms is, als er voor mijn gevoel, aan alle kanten aan mij getrokken wordt. Er is een hele ontspannen, niet-veroordelende sfeer en een oprecht luisterend oor. Dit maakt dat het gesprek vanaf het eerste moment heel prettig verloopt en ik echt mezelf kon en mocht zijn. Door de vragen die Angelique mij stelde, heb ik laagje voor laagje mezelf leren kennen, wat mij heel veel duidelijkheid heeft opgeleverd. Het belangrijkste is dat Angelique mij het belang van het naar mijn gevoel luisteren heeft geleerd en hier vooral niet aan voorbij te gaan. Mijn gevoel mag er zijn. Ik heb rust gevonden, mezelf beter leren kennen, weet wat mijn grenzen zijn en ik weet waar ik voor sta. Dit alles geeft mij (zelf)vertrouwen en meer werkplezier. 

-Irene, verloskundige

"Ik had niet verwacht dat ik me na een paar sessies zoveel fijner zou voelen"

Ik heb gekozen voor Lifecoaching als aanvulling op de Mindfulness training die ik bij Angelique heb gevolgd zodat we bij de coaching sessies dieper op bepaalde dingen in konden gaan. Ik had niet eerder zoiets gedaan en wist ook niet goed wat ik moest verwachten en heb me zoveel mogelijk open gesteld voor alle ervaringen. Dit was eigenlijk helemaal niet moeilijk omdat Angelique ervoor zorgt dat je je veilig voelt waardoor je je gemakkelijk open stelt en overgeeft aan de oefeningen. Wat ik enorm aan Angelique waardeer, is dat ze met hele gerichte vragen en oefeningen snel tot de kern komt en met net zulke gerichte vragen en oefeningen een uitgang biedt om je vaste patroon te doorbreken. Nu herken ik de signalen in mijn lichaam wanneer ik mijn grenzen bereik. Ik heb geleerd dat ik het waard ben om te zijn wie ik ben en dat er rekening met mij gehouden moet worden, door mezelf en door anderen. Ik denk minder na over wat anderen van mij vinden, of ze me aardig of leuk vinden. Ik heb ook geleerd dat ik niet voor alles en iedereen verantwoordelijk ben.

Ik had niet verwacht dat ik me na maar een paar sessies zoveel fijner zou voelen. Het is veel opgeruimder in mijn hoofd en ik maak me veel minder druk om dingen die zouden kunnen gebeuren.

- Any -

Contact

Praktijk NovaVita

 Lingedijk 54
4151 EG  Acquoy 
(centraal gelegen tussen Utrecht en Den Bosch)

T 06 – 49 76 20 42
info@praktijknovavita.nl 

Copyright © 2019

Volg mij op: